У п’ятницю, 27 липня, у Вінниці в приміщенні торгово–промислової палати за адресою: вул. Соборна, 67, відбудеться засідання круглого столу на тему «Чи є наш край територією дружньою для ВПО: шляхи вирішення житлового питання».

Очікується, що участь в обговоренні житлових проблем переселенців візьме заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Ініціювала зібрання громадська організація переселенців «Спільна справа».

«Протягом останніх 3-х років представники громадської організації «Об’єднання переселенців «Спільна справа» активно намагаються ініціювати вирішення житлового питання для внутрішньо – переміщених осіб у Вінницькій області. З метою конструктивного діалогу та напрацювання шляхів вирішення житлового питання для ВПО, з використанням досвіду проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа» планує проведення круглого столу 27.07.2018 року у м. Вінниці», – йдеться у повідомленні організації.

Планується, що в обговоренні також візьмуть участь представники Українського фонду соціальних інвестицій, Держмолодьжитла, обласної та міської влади, спостережної місії ОБСЄ, громадських організацій.

Цього ж дня у Вінниці Георгій Тука має намір взяти участь в інформаційній зустрічі щодо захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів. Йтиметься, зокрема, про перспективи ухвалення законопроекту №6240 «Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян».