І це справжня катастрофа, яка ставить під загрозу життя сотень людей. Варто згадати останні ДТП, котрі забрали життя десятки. Власне, тому на Вінниччині патрулювання доріг здійснюється у посиленому режимі і це дає свої плоди.

За інформацією управління превентивної діяльності, лише за  одну добу правоохоронці виявили та задокументували 12 порушень, зокрема 6 випадків перевезення пасажирів в салоні автобуса понад встановлену кількість, 2 випадки проїзду на заборонений сигнал світлофора, 2 випадки порушення вимог дорожніх знаків та дорожньої розмітки та 2 випадки керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль. І затримали 23 нетверезих водіїв.  В одного з них, котрого  пізньої ночі зупинили на вулиці Брацлавській у Вінниці вміст алкоголю у крові перевищив допустиму норму у 7,5 раза! Більше того, п’яний водій поводив себе брутально, кидався на поліцейських, лаявся. Довелося скласти на порушника відразу три протоколи.

Варто зазначити, що тільки за останні пів року з вини п’яних водіїв загинули 39 людей. А загалом протягом однієї доби  вінницькі правоохоронці отримали 566 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, серед яких 81 – з ознаками кримінальних. А ще зафіксовано  3 пожежі та 2 на дорожньо-транспортні пригоди території області, в котрих травмувались 4 людини.

Ілона ВАЛЬТЕР