Навіть тим, хто закоханий у свою роботу, треба відпочивати. Деякі трудоголіки навіть не уявляють свого життя без щоденної праці, проте так запросто можна «перегоріти». За твердженнями науковців, задоволення від відпустки поступово наростає з першого дня відпустки і досягає піку на 8-й день. Потім починається спад позитивних емоцій. Тому експрес-відпустка довжиною у трохи більше тижня – найкращий варіант для тих, хто немає часу на традиційну відпустку довжиною в місяць. Маємо кілька порад, як за короткий проміжок часу відпочити так, щоб душа та тіло відновились, наповнились силами та енергією.

По-перше: не обирайте категорично активний чи пасивний вид відпочинку – втомитесь або засумуєте уже на третій день. Краще чергуйте лежання на пляжі із цікавими екскурсіями чи походами.

По-друге: саме Ви повинні вирішити, чим зайнятись у свою відпустку – обирайте заняття до душі і тоді відчуєте ні з чим незрівняне задоволення.

По-третє: забудьте хоч на деякий час про роботу і насолодіться приємними моментами з відпустки. Не потрібно жахатись того, що без Вас на роботі усе зупинилось чи з виходом на роботу чекає гора паперів. Усе встигнете. Як тільки засумуєте за улюбленою роботою – миттю усе переробите!

І наостанок: добряче відіспіться, менше вживайте алкогольних напоїв, а більше їжте корисних фруктів та овочів, заплануйте свою відпустку так, щоб зустрітися із дорогими Вам людьми і, звичайно, просто радійте життю!

Наталя Міщук