В установі вже встигли отримати сотні звернень від ошуканих громадян про те, що вони віддали посередникам гроші за оформлення тієї чи іншої земельної ділянки.

У зв’язку з тим, що явище набрало масового характеру, прес-служба відомства зробила відповідну заяву, котру опублікувала на своєму сайті. У ній зокрема йдеться: «надання дозволу здійснюється згідно з чинним законодавством. Реєстрація заяви про виділення земельної ділянки здійснюється тільки через ЦНАПи. Застерігаємо: у випадку отримання пропозицій нібито «вигідно недорого» оформити землю, у жодному разі не віддавайте гроші невідомим особам». Краще відразу звертатися до правоохоронців.

Земля у всі часи була товаром, який не виробляють і який завжди росте в ціні. А особливо зараз, коли боротьба за цінні гектари є особливо жорсткою, не завжди чесною. На руку шахраям грає і юридична необізнаність людей. З розвитком новітніх технологій злочинці збагачують свій «арсенал», більше того, завдяки їм мають змогу довгий час залишатися за віртуальними «масками» та уникати відповідальності за свої протиправні діяння. Нам слід не втрачати пильність.