Як відомо, саме вінничани у 2012 році створили цей унікальний спортивний проект. А наш земляк Володимир Продіус, який з 2008 року незмінно очолює Федерацію боксу України, передбачив велике спортивне майбутнє 25-літнього кримського боксера. І не помилився.

З не дуже привітної для українського спортсмена Москви, де минулими вихідними проходив чемпіонат світу з професійного боксу, Олександр Усик привіз звання абсолютного чемпіона та престижний кубок Мухаммеда Алі. Переможений ним володар двох поясів, російський важковаговик Марат Гассієв у післяпоєдинковому інтерв’ю визнав, що український боксер дійсно найсильніший. У соцмережах вже розгорівся скандал з приводу цього поєдинку. Хтось вважає, що Усику не варто було їхати до столиці окупантів, щоб змагатися за це почесне звання.

Інші, навпаки, підтримують позицію Олександра. І захоплені його героїчною перемогою над сильним суперником. Ще один вінничанин, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомив, що запропонує Президенту присвоїти Усику звання Героя України. На що сам боксер скромно обмовився, ніби влада перевищує його заслуги. Хоча незаперечним залишається шок та захоплення нашим співвітчизником російської публіки, яка прийшла до НСК «Олімпійський» та вболівала за свого спортсмена. А у всьому світі вболівальники ще раз побачили в Олександрі Україну: сильну, вольову, впевнену у своїй перемозі.

До речі, нардеп від Вінниччини Іван Спориш також вважає перемогу Олександра Усика надзвичаним досягненням українського спорту і розповів, що звання Героя – це прерогатива не Прем’єра, а виключно Президента. І він сам знає, що чемпіонське звання українського боксера варте найвищої державної нагороди. Бо, на його думку, крім героїв на Донбасі, є ще герої у тилу.

Від імені всіх читачів газети «33-й канал» щиро вітаємо Олександра Усика з перемогою та високим званням чемпіона світу.

Андрій Власенко