«Чому ті, хто має дбати про безпеку мирних громадян, мало не до смерті б’ють та чиркають ножем людину на посту, та ще й удвічі старшу? На фронті нехай воюють, а не у тихій Вінниці!» — обурюються наші читачі.

Про шокуючу НП за участі начебто двох військовослужбовців вже наступного дня нам розповіли водії, які залишають свої машини на платній автостоянці біля вінницького «Терміналу».

– Це сталося десь після 3-ї ночі на п’ятницю, 20 липня. Тут чергував охоронець — поважний чоловік пенсійного віку. Ми його давно знаємо, він завжди привітний, ввічливий, ніколи не дозволяв собі на посту випивати. Тому були вражені, що «батю» так жорстоко побили, і ще й молодики при погонах. Вже відомо, що обоє гвардійці. То хіба у нас уже війна закінчилася, більше нічим зайнятися, як знущатися над мирними жителями? — розповіли на автостоянці.

У будинку охорони після НП – побиті вікна, пошкоджені двері. Зараз там несе варту інший охоронець. Про події тієї ночі мало що знає, бо його викликали на роботу зранку. Каже, що співчуває колезі, зібрали трохи грошей на лікування.

– Йому робили операцію, селезінку видалили. Відбили нелюди… Йому 60 років, а тим двом 26 і 27 — дужі, добре били… — зітхає чоловік.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції, обох зловмисників затримали. Суд обрав їм запобіжний захід 60 діб тримання під вартою.

– Затримані 1991 та 1992 років народження. Один з них військовослужбовець, інший на момент затримання повідомив, що уже не служить, цивільний. Між учасниками конфлікту спочатку була словесна перепалка, яка потім переросла у бійку. Постраждалий чоловік госпіталізований. У лікарні під конвоєм також один із затриманих, інший в ізоляторі. Порушено кримінальне провадження за статтею 121 частиною 2 ККУ «Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб». Ведеться розслідування, – повідомила прес-офіцер Анна Олійник.

Військовослужбовці із в/ч 3008 підтвердили, що дійсно один із затриманих – їхній товариш по службі, а другий раніше тут служив. У частині проводять своє службове розслідування, з цією метою у Вінницю приїхав заступник начальника управління Західного ТРК по роботі з особовим складом.

Редакція готова вислухати усі точки зору щодо згаданого інциденту.

Каріна МАЄВСЬКА