У ньому візьмуть участь 18 команд, серед яких Україна. До нашої національної команди увійшли десять футболістів з різних регіонів: Житомирської, Київської, Вінницької і Одеської областей. Вінничан – двоє. Це Олексій Затравкін і Дмитро Керницький. Їх відібрали за підсумками відбіркових етапів.

– Я граю за діабетичну збірну України вже протягом семи років. Спочатку вона переважно створювалася із вінницьких хлопців, їх було близько десятка. З часом кращих гравців почали збирати зі всіх регіонів України, – розповів Олексій Затравкін. Поїздка вінницьких футболістів на чемпіонат Європи серед спортсменів з діабетом відбудеться завдяки підтримці депутата міськради (фракція «Батьківщина») Вадима Кудіярова.

– Ми посприяли вінницьким футзалістам і підтримали матеріально, адже виступи української збірної на «ДіаЄвро» не підтримують ані держава, ані органи місцевого самоврядування. Лише допомагають громадські організації. Для того, щоб якісно підготуватися до європейських змагань і дістатися Словаччини, нашим спортсменам була потрібна підтримка, – каже Вадим Кудіяров, депутат міськради і керівник «Батьківщини молодої». – З кожним роком зростає рівень чемпіонату. Тому й збірна України ретельно до нього готується, проводить попередні відбірні та підготовчі збори. Приємно, що серед членів національної команди є й наші земляки.

Віра Малафей