Ми продовжуємо конкурс на найкращу косу Вінниччини, який започаткувала наша газета. Участь можуть брати як дівчата, так і жінки різного віку. Надсилайте на адресу редакції (м. Вінниця, просп. Космонавтів, 23) якісні фото або на електронну пошту (gazeta@www.www.33kanal.com) та короткі розповіді про себе й секрети догляду за волоссям. Обов’язково вкажіть довжину своєї коси. А ми знайомимо вас із новими учасницями.

Фіналістка минулорічного конкурсу «Найдовша коса Вінниччини» Аня Штанько зі Стрижавки, як і обіцяла, надалі відрощує волосся. Нині його довжина – 95 см. Хоча і завдає дівчинці та її мамі воно чимало клопоту, але приносить велике задоволення.

– Зараз Анюті вісім років, закінчила третій клас Стрижавської загальноосвітньої школи. Половина її однокласниць також можуть похизуватися довгим волоссям, адже довга коса зараз, так би мовити, в тренді, — каже мама дівчинки Ольга Штанько. — Догляд за довгим волоссям вимагає багато часу. Перепробували багато шампунів та лосьйонів, поки знайшли «свій». Волосся миємо не частіше одного разу в тиждень, намагаємося використовувати відстояну, дощову (взимку талу) воду, розчісуємо дерев’яним гребінцем. А взагалі, найголовніше — любити себе! Тоді краса буде сяя­ти зсередини!

Лесі Бондар із села Бохоники 42 роки. Довжина її волосся сягає 103 сантиметри.

– Маю інвалід­ність 1 групи, то­му нині відвідую соціальні майстерні в селі Дорожне Вінницької обласної громадської організації «Відкриті серця». Косу від­рощую всього 10 років. За цей період найдовше волосся було 125 сантиметрів. Часто перехожі звертають увагу, деякі пропонували купити волосся, а люди похилого віку навіть просто дякували, що не обрізала волосся і зберегла таку красу, – розповідає Леся. — Особливого секрету немає, час від часу просто підрізаю кінчики, щоб росли швидше і виглядали акуратно. Мию волосся 1-2 рази на тиждень. Косу ніколи не фарбувала.

Голосуйте за учасників конкурсу у нашій групі у Facebook, даруючи їм свої лайки та коментарі!

Віталіна Трудько