На Вінниччині зростає оборот роздрібної торгівлі. Зокрема, за січень–червень він склав 11 517 млн.грн. За темпом зростання обороту роздрібної торгівлі у січні–червні 2018 року Вінницька область посідає п’яте місце серед областей України — повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області.

Торгова мережа області, яка належить юридичним особам, на 1 січня 2018 року налічувала 1650 об’єктів роздрібної торгівлі, з них 1374 магазини, 91 кіоск та 185 автозаправних станцій, включаючи АГНКС (автомобільні газонаповнювальні компресорні станції).

Серед непродовольчих товарів, яких реалізовано на 1 980 млн.грн, найбільші обсяги реалізації припадали на товари фармацевтичні, автомобілі та автотовари, у тому числі автомобілі, бензин моторний та дизельне пальне – частка у продажі становила 57,5%. Серед продовольчих товарів найвагомішу частку 39% становили алкогольні напої, кондитерські вироби, свіжі плоди, ягоди, виноград, горіхи та вироби тютюнові, яких реалізовано на суму 467 млн.грн; м’ясопродукти -122 млн.грн; молокопродукти, включаючи сир – 83 млн.грн.

Працівники торгівлі відзначають своє професійне свято один раз у рік, а ми, десятки мільйонів українців, користуємось їх послугами щодня.

Шановні працівники сфери торгівлі, приміть від всіх нас щирі вітання! Нехай кожен день Вашого життя буде сповнений родинним теплом, приємним спілкуванням з колегами і вдячністю людей!