ДТЕК Ладижинська  ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго посідає третє місце в рейтингу найбільших платників податків за сумою сплачених коштів до бюджету області. Про це повідомляється у «Віснику» Державної фіскальної служби України. Розмір усіх податкових платежів ДТЕК Ладижинська ТЕС станом на 1 квітня 2018 року склав майже 52 млн грн.

«ДТЕК Ладижинська ТЕС – стабільний соціальний партнер громади міста Ладижин, та Вінниччини. З року в рік наше підприємство знаходиться в ТОПі найбільших платників податків в регіоні. І це не лише вчасне, повне і прозоре виконання фінансових зобов’язань й турбота про працівників, а ще й корпоративна соціальна відповідальність. Станція дбає про добробут громади та міста та всіляко підтримує ініціативи на покращення соціальної сфери», –  зазначив директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Олександр Бобрик.

Із  2012 року до травня 2018 року ДТЕК Ладижинська ТЕС перерахувала до місцевих бюджетів більше 278 млн. грн. Розмір усіх податкових платежів ТЕС станом з 2012 року до 1 квітня 2018 року склав майже 1,4 млрд грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки склали більше 333 млн. грн. Традиційно вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров’я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК Енерго – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Генеральний директор ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.

У портфель активів з вуглевидобутку, теплової енергетики і дистрибуції входять 16 шахт і 5 вуглезбагачувальних фабрик, 9 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 17 ГВт, 5 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 3,5 млн побутових споживачів і 82,5 тис. підприємств.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: https://goo.gl/pceYuY

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті https://goo.gl/gvXQbP

Анна Бабіч
Менеджер з комунікацій
ДТЕК Ладижинська ТЕС