– На сьогодні ми використали 6,1 млн. гривень із 45,8 млн на впровадження «Нової української школи» на Вінниччині, – повідомив в.о директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк. – Держава виконала ще одне зобов’язання: надала нам LEGO – 18 743 комплекти – на кожного учня. Для втілення «Нової української школи» ми все зробили для навчання вчителів, і маємо обов’язково забезпечити в класах 8 навчальних осередків».

Володимир Буняк також нагадав, що із 45,8 млн. гривень на «Нову школу» 40 % суми спрямовується на закупівлю дидактичних матеріалів, ще 40 % – на придбання сучасних меблів, і решта 20 % – на закупівлю комп’ютерного обладнання.

Посадовець підкреслив, що до 1 вересня усі 1079 перших класів області повинні бути повністю готовими працювати в рамках «Нової української школи». І задля перевірки стану готовності закладів, головою облдержадміністрації підписано відповідне розпорядження.

В.о. директора Департаменту також зазначив, що згідно з Постановою КМУ, у 2020 році всі діти повинні бути забезпечені дошкільною освітою. «У межах області черга складає 1429 дітей. В цьому році ми вводимо в дію 11 закладів загальною кількістю 700 місць, таким чином, до 2020 року це завдання ми повинні виконати», – зауважив Володимир Буняк.

Під час доповіді посадовець акцентував увагу на додаткових заходах із забезпечення безпеки школярів. А також нагадав учасникам колегії, що, відповідно до Меморандуму між облдержадміністрацією, ГО «Вінницький бізнес-клуб» та Вінницьким національним технічним університетом, з 1 вересня поточного року на базі ВНТУ розпочне діяльність Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Володимир Буняк висловив переконання, що в кожному районі є діти, здібні до природничо-математичних наук, відтак закликав керівників районів направляти учнів, які мають бажання розвиватися у цьому напрямку, на навчання до ліцею.