У І півріччі 2018-го в порівнянні з цим періодом минулого року у м’ясній промисловості Вінниччини збільшилось виробництво яловичини і телятини на 17% та виробів ковбасних на 30% – повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів у звітному періоді на 26% збільшено випуск джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення та горіхів. Виробництво соків (апельсинового, ананасного, томатного) та сумішей соків фруктових та овочевих зросло в 1,2–1,8 раза.

На підприємствах з виробництва жирів в 1,9 раза збільшився випуск олії соєвої нерафінованої, а у молочній промисловості на 11% – випуск сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених.

На 10% та 7% відповідно перевищено минулорічний рівень з виробництва борошна пшеничного чи пшенично–житнього та тістечок.

На підприємствах з виробництва напоїв збільшено виробництво вод непідсолоджених і неароматизованих на 16% та вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших – на 5%.