У Могилів-Подільському прикордонному загоні вшанували пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань на Сході України. Про це повідомляє прес-служба загону.

Вартові кордону вдячними словами згадали військовослужбовців Олександра Дзюбелюка, Володимира Блажка, Павла Дмитренка та Віктора Соколовського, які загинули у липні 2014-го на рубежах пункту пропуску «Довжанський» на Луганщині.

Бойові побратими поклали квіти до Меморіалу пам’яті на честь полеглих прикордонників, відвідали місця поховання героїв, зустрілися з їхніми сім’ями.

Загалом, на Донбасі загинули 70 охоронців кордону, які стояли на бойових позиціях у пунктах пропуску «Довжанський», «Новоазовськ», «Бірюкове», «Маринівка», «Амвросіївка», «Красна Талівка», «Біловодськ», поблизу Зеленопілля, Маріуполя та Дебальцевого.

За особисту мужність та героїзм звання Героя України отримали (посмертно) старший лейтенант Могилів-Подільського загону В’ячеслав Семенов та офіцер Східного регіонального управління підполковник Євгеній Пікус, 68 полеглих воїнів нагороджено (посмертно) орденами «За мужність» та Богдана Хмельницького.

Фото прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону