Доброго дня!

Звертаюсь до Вас від імені громади с. Капустяни Тростянецького р-ну, прошу допомогти вирішити питання яке уже не один рік не можемо власними силами вирішити. В нашому селі досить сильна монопольна та курумпована влада в заговорі з місцевим фермером. Уже неодноразово в усній і письмовій формі звертались до голови сілької ради вирішити питання з керівника господарства ТОВ “КОЛОС”, щодо облаштування належним чином зберігання і зневоднення підстилкового гною і посліду. Кожного разу під час зливи уся гноярка, яка розміщена на одній із найвищих точок сільської території, разом з водою стікає в (через) двори, вулиці та р-ну дорогу в сільський став.

Після чого не тільки все в багнюці з гноєм, а й сморід настільки нестерпний, що можна задихнутись, усі прилеглі будинки просочені запахом гною.  Крім того жителі бояться офіційно звертатись до виконавчої влади та до дирекції господарства, тому що бояться, щоб не звільнили з роботи чи при потребі не відмовили у звернені наступного разу. Після того як ми почали з сусідами ходити збирати підписи люди говорили, що ой хіба Ви щось доб’єтесь, з вас тільки сміятимуться.

Навіть в минулому році ми з сусідами написали заяву до Дублюк Ю.С. (голова сільради), на яку отримали відповідь, що буде вирішено наше прохання. Дійсно, наше звернення як корові під хвіст, і от терпіння вривається. Враховуючи цьогорічні затяжні щоденні зливи, жителі села, яке досить горбисте, залишаються в пастці влади разом з гноєм. Ми не знаємо куди стукати і від кого чекати допомоги, виявляється сільська громада незахищена. Просимо допомогти нам, адже що знати які інфекції і які наслідки можуть бути.

Дякую за увагу!

З повагою,
Проценко В.В.