Триває «чистка» в обласній прокуратурі Вінниччини. Нещодавно ми писали про резонансне затримання екс-заступника Олександра Попеска, як новий інцидент стався у Жмеринці.

29 липня біля автозаправки на гарячому взяли співробітника місцевої прокуратури та водія цієї ж структури, який фігурує посередником. Відомо, що правоохоронець вимагав шість тисяч доларів від чоловіка, обвинуваченого у незаконному виробництві, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів з метою збуту. За вказану суму чиновник обіцяв змінити обвинувачення у судовому засіданні на менш тяжкий злочин.

Затримували співучасників злочину співробітники Генпрокуратури та Головне управління СБУ. Наразі затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Поки що у прес-службі обласної прокуратури Вінниччини на затримання своїх колег ніяк не відреагували. Мовчить і керівник В’ячеслав Соколовий, який перебуває у відпустці.

У свою чергу, нам вдалось дізнатись прізвище затриманого прокурора, але поки що називати ми його не можемо. Поцікавившись його декларацією, з’ясували, що у Вінниці він із дружиною мають квартиру. За минулий рік заробив 241486 гривень. Готівкою дружина прокурора тримає 4167 доларів та 1153 євро. Транспортних засобів та земельних ділянок у родини немає.

Валентина Лісова