Сенсацією стало те, що в багатьох номінаціях вінницькі гімнастки випередили легендарну школу Дерюгіних.

10 років тому, коли ми заснували наш клуб «Прем’єра», Вінницька область по розвитку гімнастики була «на дні». Тому працювати потрібно було довго і цілеспрямовано. І тепер ми дійсно здійснили прорив. У нас є значні досягнення на рівні всеукраїнських та міжнародних змагань. Є майстри спорту та чемпіони.

Нашою гордістю є неодноразова чемпіонка Вікторія Липницька, Діана Баєва, яка потрапила в школу Дерюгіних, нас радують гімнастки із багаторічним стажем і наша малеча. Їх – чимало. Нещодавно ми їздили на 8-й міжнародний турнір «Імперія юних талантів» — найкращі в Україні. Наші вихованки здобули 7 золотих, 3 срібні і 2 бронзові медалі. І це радує та додає сил для нових звершень, — ділиться президент обласної федерації художньої гімнастики Ганна Миргородська, керівник клубу «Прем’єра».

– Вже не один турнір проходить під девізом «вінницьких». Скажу так, всі наші спортсменки повернулись із медалями, – додає Наталя Токар, віце-президент федерації. — У мене донька Лейла також показує гарні результати у художній гімнастиці. І я її віддала у клуб «Прем’єра», бо вважаю, що тут працюють справжні майстри своєї справи.

— На останніх турнірах перше місце здобуває і Злата Малогловець – донька голови департаменту соціальної політики Вінницької ОДА Наталії Заболотної. І цього разу вона привезла золоту медаль і обійшла 30 гімнасток у своїй категорії. Серед чемпіонок і Лейла Юсіфзаде (2 медалі), Поліна Зоря (2 медалі), Маша Рижій, Ліза Аралова.

У якихось вікових категоріях наші дівчатка вже обійшли гімнасток із школи Дерюгіних. Якщо говорити про усю команду, то ми сьогодні входимо в 5-ку найкращих українських команд. На міжнародних змаганнях перемагаємо команди багатьох країн, – ділиться Г. Миргородська.

– Все це завдяки нашим прекрасним тренерам. У «Прем’єрі» їх 6. Юлія Заплішна, Валерія Рижій, Лілія Аскерова, Катерина Ціснецька, Тетяна Суржок. І кожен майстер своєї справи. Наприклад, Ганна Миргородська і Юлія Заплішна – в минулому відомі гімнастки, срібні призери чемпіонатів України.

Лише завдяки копіткій праці спортсменок, зацікавленості їх батьків та кваліфікованим тренерам можна досягти найвищих висот у спорті – переконані тренери і запрошують бажаючих займатись художньою гімнастикою до клубу «Прем’єра». Бо не прізвища роблять чемпіонок, а копітка і виснажлива праця для досягнення майстерності й результату.

З нового навчального року Вінницька обласна федерація планує відкрити гуртки із художньої гімнастики у Жмеринці, Гайсині, Бару, Козятині.

Коли заходиш і бачиш, як щоденно, по 4 -5 годин (буває ще 2 год. хореографії), тренуються наші 5-6-7-річні і старші дівчатка, навіть зараз, влітку, коли інші відпочивають на дачах та морях, як розтягують своє тіло та засвоюють надважкі вправи, розумієш, чому саме художню гімнастику називають королевою спорту.

Каріна Маєвська