Частину дороги біля центрального входу обгородили червоною стрічкою та нікого не пускали. А почалось все з того, що близько дев’ятої вечора до правоохоронців надійшло повідомлення від місцевого жителя про виявлення в таксі предмета, схожого на гранату. За попередньою версією, це Ф-1. Боєць з передової чи цивільний її тут залишив — має встановити слідство.

– Небезпечний предмет виявив пасажир таксі в кишені дверцят автомобіля «Рено». На місце події негайно виїхали спеціалісти вибухотехнічного відділу, які з дотриманням усіх заходів безпеки вилучили гранату, – повідомили у прес-службі обласної поліції. — Окремо від неї знаходився запал. Ніхто із людей, на щастя, не постраждав. Під час розмови таксист не зміг пояснити походження вибухового предмета. Наразі поліцейські відкрили кримінальне провадження — незаконне поводження зі зброєю. Паралельно вони встановлюють особу, причетну до цього правопорушення.

Правоохоронці кажуть: гранат у таксі ще не зустрічали. А ось ножі та патрони вилучали часто. Чому допитливий пасажир заліз до дверцят чужої машини, а водій не помічав, що їздить із дуже небезпечним боєприпасом? Втім, як свідчить статистика, в області почастішали випадки, коли у людей знаходять та вилучають бойові гранати.

Віталіна Володимирова