Навесні минулого року у Козятині почали зводити церкву Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія Української греко-католицької громади.

Кошти збирали усією громадою, допомагали небайдужі і з інших областей. Наразі будівельні роботи тривають і храм поки що без куполів та внутрішніх робіт. Втім, це не стало завадою для місцевих жителів, які вирішили пограбувати ще недобудовану святиню… На місце викликали правоохоронців. Кажуть, що крадене майно вдалось повернути.

– Мені про цей прикрий випадок телефоном повідомила жінка, котра все це бачила на власні очі. За її словами, двоє підлітків зламали вхідні двері та вдерлись всередину. Тачкою стали вивозити металоконструкції, які були призначені для будівництва, – каже настоятель храму отець Антон. — Цікаво, що в той день, коли відбулась крадіжка, прийшла пожертва на наш храм. Це справді диво.

Схожий випадок стався нещодавно у селі Павлівка Калинівського району. У приміщення храму зловмисники потрапили шляхом зламу металевої решітки на вікні. З церкви викрадено чашу для причащання. Поліція вживає заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до цього злочину. За таке правопорушення передбачено до 6 років позбавлення волі.

Віталіна Володимирова