Із достовірних джерел нам стало відомо, що мова йде про 9-й батальйон, що дислокується у Гайсині.

У травні 2014 року від одного із народних господарств Вінниччини для потреб ЗСУ під час проведення АТО було вилучено майно — автомобіль КамАЗ-5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень. Військкомат, у якого вона була на балансі, передав її в одну із військових частин. Але в подальшому підозрюваний приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його облік та не закріпив його за структурним підрозділом, – каже військовий прокурор Вінницького гарнізону полковник юстиції Володимир Клепіковський. — У зв’язку з цим при проведенні щорічної інвентаризації вказане військове майно неможливо було виявити, чим скористався підозрюваний.

Тож він вирішив викрасти автомобіль. У березні 2016 року військовослужбовець привласнив зазначений КамАЗ-5320, перевіз його на одну із станцій розборки автомобілів у Вінниці, де й реалізував. Виручені кошти залишив собі. Про яку суму йде мова — наразі невідомо, адже підозрюваний не зізнається. Нашими співробітниками було проведено розслідування. Оскільки злочин був вчинений в умовах неочевидності, то тривалий час встановлювали та допитували свідків, з’ясовували рух даного автомобіля: хто з водіїв їздив на ньому, хто закріплявся. Шляхом багатьох слідчих дій ми вийшли і на підозрюваного.

Відомо, що даний чоловік зараз не служить в армії. Він демобілізований. Військові прокурори звернулись до суду, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чекають на рішення. Відкрито кримінальне провадження. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Додамо, що нині під слідством перебуває ще один офіцер, який проходив службу в 9-му батальйоні. Під час перебування на передовій він здійснив крадіжку 89 бронежилетів та спорядження загальною вартістю у 3 мільйони гривень.

Віталіна Трудько