Країна дитинства – країна казкова,
І часто дорослих вона вабить знову і знову…

Життя людини починається світанком її душі – дитинством. Це найкраща пора людського життя і залишається вона в пам’яті назавжди.

Надійшов той день, коли мені довелось пережити водночас і світлий сум, і біль від тривалої розлуки з рідним селом, і приємний щем від зустрічі із однокласниками через 50 років.

Здається, недавно пролунав останній дзвінок у Ставківській восьмирічній школі, що у Піщанському районі. А вже минуло 50…

Зійшлися, з’їхалися випускники 68-го, вже літні, але душею (це було видно!) і сьогодні молоді, своїми спогадами поринули у незабутні шкільні роки, поділилися враженнями від своїх життєвих доріг. Пригадалося все: вчителі, хто з ким сидів за партою, випускний, зустріч сонця…

Із вдячністю згадали своїх прекрасних учителів, які засівали нам зерна знань і людяності, виконуючи з честю свій педагогічний обов’язок. Це Феофан Григорович (директор) і Ольга Василівна Вишневські. Євгенія Станіславівна Бойко, Галина Євстратіївна Валькована (перші вчителі), Євгена Савівна Ящишина (старша піонервожата), Надія Василівна Шостак (класний керівник), Гребенюк Олександр Петрович, Ольга ПетрівнаКачан, Олена МифодіївнаКупчак, Тетяна Валентинівна Звєрєва, Тетяна МиоклаївнаРубіон, Таїса ЛеонтіївнаМотрук,  Микола Кирилович Пукліч, Мотрона Григорівна Стецюк, Макар УляновичВерестун, Валентина Леонтіївна (музичний керівник).

Дякували усім вчителям за працю, за науку, яка допомагала нам у непростому дорослому житті. А шляхи і долі у кожного різні.

Відрадно було чути однокласників, вони стали справжніми людьми, потрібними своїй родині, народу країни, Україні. Це так!

На світлині ми, випускники, зібралися на самому дорогому місці, з якою починається Батьківщина. Це – Галина Сауляк, Галина Котенко, Галина Раїнчук, Ніна Кохан, Володимир Саїнчук, Іван Махиборода, Віктор Бабій, Надія Ратушняк, Ганна Болюх, Петро Смаглій і я, Надія Машталяр.На жаль, не всі змогли прийти на зустріч нашу, але душею і думками були з нами. Вони телефонували і переказували вітання.

Щиро завдячуємо за теплий душевний прийом і гарні слова директору комунального закладу “Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с. Ставки Галині Григорівні Саїнчукта її заступнику Тетяні Володимирівні.

«Золотий» ювілей відсвяткували ми, багаті на людяність, мудрість і добро. У кожного відчутна сила духу, яка приходить із любові.

Любіть свій рід, рідну школу, отчий край, любіть ту стежину, що вела у казкову країну дитинства і залишила одні з найдорожчих спогадів – спогади про шкільні роки.

Надія Мазур (Машталяр)
с. Голубече, Крижопільського району