Все відбувалося у селі Немерче Мурованокуриловецького району. На день народження до однієї з мешканок села  зібралися гості. Спочатку все відбувалося спокійно, коли раптом двоє добряче підвипилих чоловіків не почали з’ясовувати між собою стосунки. Коли нормальних слів та аргументів забракло, один з них схопив металевого прута і почав бити супротивника. Потім сів на автомобіль і намагався його переїхати. Хто знає, чим би все закінчилося, якщо б  дружина постраждалого чоловіка не встигла відтягти його з-під коліс. Вже після опівночі на місце події прибув  екіпаж сектору реагування патрульної поліції і побачив побитого чоловіка та автомобіль «ВАЗ 2101» біля нього. Правоохоронці кинулися затримувати 29-річного порушника спокою, але він поводився дуже агресивно і неадекватно, забіг до сараю, вхопив лопату і почав кидати її у поліцейських  та лікарів, котрі теж прибули на виклик і намагалися надати першу допомогу потерпілому. Його не зупинили ні попередження про застосування зброї ні  умовляння рідних. Вгамував тільки постріл, внаслідок котрого хуліган отримав вогнепальне поранення стегна.

А 36-річного потерпілого теж  довелося госпіталізувати. У нього відкрита черепно-мозкова травма,   травма тулуба та грудної клітини. Від рук зловмисника постраждала і його дружина, якій він завдав тілесних ушкоджень.

Звичайна вечірка завершилася внесенням до  Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей  про умисні тяжкі ушкодження, умисні легкі ушкодження. За такі злочини дебоширу загрожує реальний строк за гратами — до 8 років. А ще за погрозу працівнику правоохоронного органу теж доведеться відповідати. Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі до трьох років.

Ілона ВАЛЬТЕР