Про це 7 серпня розповіли директор Вінницького академічного театру ляльок Михайло Байдюк, головний режисер лялькового театру Олександр Свіньїн та керівник творчого волонтерського об’єднання «Арт-десант», голова Вінницької філії громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій» Олег Білик.

– З 13 по 23 серпня група акторів нашого театру, на чолі із Олександром Свіньїним проводитиме вистави у зоні АТО. Наш театр вперше прямує на Схід і бере участь у подібних акціях. Це взагалі вперше в Україні, коли ляльковий театр відправляється у зону АТО! – відзначив Михайло Байдюк.

– Загалом, до прифронтової зони відправиться група із 6 акторів театру. Кожного дня будемо проводити по 3 вистави у різних населених пунктах вздовж лінії фронту – від станиці Луганської до Маріуполя. Покажемо дітям добросердечну казку «Півтори жмені» та життєрадісну пригодницьку казку «Веселе мишеня», – додав Олександр Свіньїн.

Багато дітей із прифронтової зони АТО не можуть побувати у лтніх таборах чи переїхати у мирні міста України.

-Ми вирішили зробити для них подарунок! Завдячуючи керівництву та акторам Вінницького театру ляльок, які долучились до цієї акції, маємо змогу протягом 10 днів проводити дитячі вистави та дарувати радість дітям, які вже 5-й рік живуть під вибухами, – сказав Олег Білик.

Маршрут руху будуть обов’язково узгоджувати із військовим командуванням – задля безпеки акторів та супроводжуючих волонтерів.