Сьогодні біля Адміністрації Президента зібрались рідні воїнів, котрі нині перебувають в терористичних ДНР та ЛНР. Дружини та матері героїв втомились слухати обіцянки посадовців і вимагають повернути чоловіків додому. Серед мітингувальників є дружина спецпризначенця Сергія Глондаря. Катерина – наша землячка. Вона із Крижополя.

– Наші рідні, військовополонені солдати ЗСУ, вже 4-й рік марно проживають свої молоді роки без жодних прав та втрачають залишки свого здоров’я. Четвертий рік ми чекаємо виборів до різних країн, інавґурацію вищих посадових осіб, Чемпіонат світу із футболу, ніяким чином не вплинув на звільнення хлопців, – кажуть дружина Катерина Глондар та сестра Людмила Глондар Чекати більше немає чого. Маючи європейську підтримку, прекрасних дипломатів, єдиного офіційного переговірника — ми прагнемо результату! Тому з 8 серпня розпочали ряд мирних акцій на підтримку тих, кого проти їхньої волі утримують вже досить довгий час. Закликаємо всіх небайдужих долучитися до нас, бо дана ситуація «знову зависла у повітрі».

Додамо, що Сергій Глондар та його побратим Олександр Коріньков були першими в списках на обмін 27 грудня минулого року, але досі не вдома. Дворічна донька Сергія чекає, що її обійме тато. Його приїзд для неї був би найкращим подарунком на Новий рік, Проте дива не сталось. Перед самим обміном нас та рідних Олександра Корінькова викликали до адміністрації і повідомили, що чоловіків не буде. Відповідей, чому так сталось, й досі немає…

Вікторія Снігур

Подробиці читайте у газеті «33 канал»