Із червня цього року у Вінниці розпочалось будівництво суперсучасного кардіоцентру по Хмельницькому шосе. Адже відповідну угоду ще 15 травня було підписано між компанією ТОВ «КСМ-Груп» та Вінницькою міською радою. Згідно проекту це буде 7-поверхова будівля площею 17 тисяч квадратних метрів. У кардіоцентрі діагностуватимуть серцево-судинні захворювання, працюватиме цілодобове приймальне відділення, операційні, облаштують 148 лікарняних ліжок. Такий сучасний і масштабний кардіоцентр в Україні будуватимуть вперше. А саме будівництво фінансуватиме Світовий банк. За будівництво кардіоцентру загалом змагалися 13 компаній з усього світу. Лише кілька долучились вийшли до другого етапу тендеру щодо будівництва безпосередньо самої будівлі кардіоцентру спільно із Світовим банком.

– За прозорою процедурою був визначений переможець для реалізації проекту. Ним стала компанія ТОВ «КСМ-Груп». Вартість цієї частини проекту – 485 мільйонів гривень. Приємно, що підрядна організація погодилась скоротити термін будівництва з 840 до 792 днів. Загальна вартість проекту становить понад 32 мільйони доларів, – розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк. – Проект складається з трьох етапів. Перший – надання медичної допомоги на первинному рівні. Цей етап фактично вже завершений: закуплено обладнання для первинного рівня, майже на півтора мільйона доларів. Це обладнання необхідне саме зараз, воно дає можливість швидко і якісно діагностувати серцево-судинні захворювання і комунікувати із кардіоцентром. Наразі ми перебуваємо на початку другого етапу – будівництво сучасного кардіоцентру, який відповідає всім сучасним вимогам надання медичної допомоги. Третім етапом буде закупівля обладнання для цього центру.

Представники компанії ТОВ «КСМ-Груп» зазначили, що роботи на будівельному майданчику триватимуть два роки до третього кварталу 2020-го і вони вже мають досвід реалізації масштабних проектів.

– Ми будемо залучати спеціалістів та ресурси із місцевого регіону. Будівельні матеріали також плануємо використовувати саме із Вінниці та прилеглих районів. Будівництво приміщення центру належить до найвищої категорія складності. Це буде один великий корпус – сім поверхів і підвальне приміщення. Будівництво займе майже два роки. Значна увага буде приділена саме внутрішнім роботам, адже це медичний заклад, який матиме високотехнологічне обладнання, – пояснив керівник проекту «КСМ-Груп» Сергій Смірнов.

Заступниця міського голови Вінниці Галина Якубович розповіла, що новий кардіологічний центр будують на Хмельницькому шоссе і він обслуговуватиме вінничан та жителів всієї України.

– Саме приміщення закладу будуватиметься на тій території, де вже є кілька лікувальних закладів міста. Це зручне місце розташування, адже тут є всі транспорті розв’язки, і людям буде зручно сюди добиратись, – зазначила Галина Якубович. – Маємо надію, що підрядник всі роботи виконає у терміни, і у 2020 році ми матимемо новий сучасний центр серцево-судинної патології, який надаватиме кваліфіковані послуги європейського рівня.