України Роман Безсмертний сьогодні у Вінниці в прес-клубі зустрівся із місцевими журналістами та відповів на ряд питань щодо війни, ролі держави, необхідність оновлення і перезавантаження Конституції, «міністрів без освіти», 80-й день народження Кучми та чарку вишняку в тестя на кухні…

– Приїхав до Вінниці. Наступні дві доби буде чимало зустрічей. 9 серпня відбудеться прес-конференція. 10 серпня – зустріч-дискусія «Якої ми хочемо України?». Свої запитання ставте тут, вони обов’язково будуть озвучені на прес-конференції., – зазначив у четвер зранку Роман Петрович у своєму Фейсбуку.

І вже об 11.00 майбутній кандидат у президенти України  на своїй прес-конференції заявив, чому він прагне «розбудити еліту України та почати професійну предметну розмову із країною про війну, корупцію, зубожіння людей, Конституцію України та роль церкви в нашому суспільстві та на окупованих територіях…»

– Вислів кандидат у Президенти мене дещо бентежить, бо я був 4 рази народним депутатом, приклав руку до створення сучасної Конституції України та як технолог бав участь не в одній виборчій кампанії, – заявив Роман Безсмертний у Вінниці. – І день рік тому, коли я вийшов із Мінського процесу, до мене прийшло рішення повернутись у велику політику і чесно та відкрито говорити із людьми, з елітою України. Бо еліта – це ті, хто в силу своєї величі та авторитету препарують цінності та подають їх, як інструмент із точки зору завтрашнього дня. Це ті, які засвоїли знання попередніх поколінь, вірують у істинність своїх ідеалів та бачать завтрашній день.

На запитання про спонсорів свого туру Україною і майбутньої виборчої кампанії гість Вінниці зазначив, що «є багато людей котрі його підтримують. І кожну його зустріч із виборцями фінансували різні люди, які не бояться оприлюднення своїх прізвищ, зокрема, у Фейсбуку . Серед них: Віктор Матчук (народний депутат України 6-го скликання та голова Політради Рівненської обласної організації партії “Наша Україна” з 2006 року), Олексій Козаченко (колишній народний депутат “Нашої України” з Одещини) та Володимир Шкляр (колишній народний депутат “Нашої України” та науковий директор ТОВ “Таргет Сервіс-Агро”), який і профінансував зустріч Безсмертного у Львові.

Про війну Роман Безсмертний заявив, що поки не бачить перспектив закінчення збройного конфлікту за тиждень-два чи пару місяців.

– В Міську я вимушено сидів за одним столом із колаборантами і зрадниками України, які ще вчора стріляли в наших солдатів. І на колаборантів вони дуже ображались і казали, що Безсмерний зриває такими образами перемовини, – заявив у прес-клубі політик. – Але я казав і кажу – мінські угоди це «передишка», аби створити сильну армію. І вже із сильним військом за спиною можна говоритиі з позиції сили та диктувати свої умови. Бо за нинішніх складових ця війна триватиме безкінечно. І нині ми маємо говорити і чути 3 мільйони наших громадян України на окупованих територіях, які опинились в заручниках у 40 тисяч озброєних бандитів – семи тисяч росіян та більше як 30 тисяч місцевих колаборантів.

– Як можна із ними говорити?

– Через церкву, яка має зіграти вирішальну роль  у розв’язати питання війни і миру на Донбасі. Бо там є

Московський і Київський патріархат! Більше 600 парафій! І дві третини з них – це протестантські парафії. І коли у Раді приймається рішення про довідки та свідоцтва про народження із окупованих території, то цю функцію могла б традиційно виконувати там церква!

І коли ми говоримо про Московський патріархат, то ми узагальнюємо… Але хто першим відмовився перереєструватися в органах так званої місцевої влади? Московський патріархат. І є багато речей, які ми не хочемо побачити…

Також Безсмертний у Вінниці заявив, що нинішня влада не справилась із своїми завданнями і це видно по низькому рівню життя, по корупції в Україні та масовій еміграції.

– Я не боявся їхати до Вінниці як мене запитала місцева журналістка, бо я давно перестав боятись. Ніяких перепон тут на

вотчині «Вінницьких» для мене не було… Хіба що здивував мер Вінниці на мою пропозицію зустрітись. Бо я в кожному місті зустрічають і оцінюю роботу місцевого самоврядування, яке на 80-90% забезпечує послугами та життєвим комфортом людей в країні., – зазначив Роман Безсмертний. – Але й турнікети у вас в мерії не на самому вході, як в багатьох містах і це показник…  (як виявилось, мер Вінниці Сергій Моргунов знаходився у відпустці за межами міста – прим. авт.)

Конкретних прізвищ своїх нинішніх та майбутніх опонентів у політиці та на виборах Роман Петрович вінничанам поки що не назвав. Але шанси на жорстку конкретику у нього у Вінниці ще є, бо сьогодні о 19.00 відбудеться зустріч в просторі для ідей на «Cherdak». А завтра 10 серпня в готелі «Франція» о 12.00 планується зустріч-дискусія «Якої ми хочемо України?».

У фіналі прес-конференції на запитання місцевих ЗМІ про вади і необхідність оновлення головного Закону України Роман Безсмертний заявив:

– Вона досі гарна… Але не працює! І реально Конституція України нині – це як зґвалтована сільська дівчина! Ви розумієте, що я маю на увазі, – вважає майбутній кандидат у президенти України Роман Безсмертний.