Історія з викриттям на хабарі виконуючого обов’язки голови Барського районного суду триває. Виявляється, суддю, навіть якщо його упіймали “на гарячому”, не так легко відсторонити від виконання обов’язків. Рішення про це має прийняти Вища рада правосуддя.  Утім, ще у вівторок такого клопотання від правоохоронних органів до цієї установи не надходило.

За словами  начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксани Лисенко  відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності відбувається лише за мотивованим клопотанням Генерального прокурора або його заступника. На стадії досудового розслідування відсторонення можливо в межах досудового розслідування, але не більше ніж на 2 місяці. Цей строк може бути продовжений на період досудового розслідування, але знову ж таки не більше, ніж на 2 місяці.

Клопотання про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя  розглядається невідкладно, не пізніше 7 днів. Але вся справа в тому, що його ніхто не надсилав. В НАБУ тільки готується відповідне подання.

Ілона ВАЛЬТЕР