Те, що вдалося досягнути 23-річному вихованцю Жмеринської дитячої спортивної школи Євгену Кісілюку, справді вражає. За словами хлопця, він із звичайної родини.

Із дитинства займався греко-римською боротьбою, народними та бальними танцями. У 9 років мама відвела Женю до секції волейболу, і цей вид спорту вже за тиждень підкорив його серце.

Під час навчання у четвертому класі жмеринчанин своїми здібностями настільки вразив тренерів Володимира Святенка, Світлану Мікосянчик та Марію Глухих, що вони запропонували перевести його до старшої групи. Хлопець погодився. А вже у 12 років Євген став грати на Всеукраїнських змаганнях за збірну Вінницької області. Найбільше запам’яталась гра у рідній Жмеринці, де спортсмени здобули друге місце та нарешті обійшли збірну Козятинщини, яка є однією із найсильніших.

Із вибором професії питань не було — хлопець продовжив навчання у спортивному ліцеї при Вінницькому гуманітарно- педагогічному коледжі. А у 15 став наймолодшим гравцем у Вищій лізі на чемпіонаті України, через кілька років грав із профі у Суперлізі. Вже тоді до Євгена стали надходити пропозиції від керівництва інших клубів. Після успішної гри у молодіжних збірних України він працює зараз у волейбольному клубі «Барком-Кажани», що у Львові. Паралельно отримав титул майстра спорту України. Тренер спортсменів — латвієць, котрий виховував зірок волейболу в Америці та Франції. Тож із таким наставником Євген та його колеги по команді здобули Суперкубок України-2016, Кубок України-2017, стали срібними призерами Суперліги, підкорили Євролігу, здобули третє місце у груповому етапі на чемпіонаті світу у Франції. А ще наш земляк — учасник Всесвітньої універсіади 2017 року в Тайвані, дворазовий володар Кубка України, переможець Євроліги 2018 року, чемпіон України з суперліги 2018 року.

Планів у Євгена Кісілюка дуже багато. Він отримує заманливі пропозиції від міжнародних волейбольних клубів, мріє вкотре підкорити чемпіонат України, світу та підтвердити статус майстра спорту міжнародного рівня. Із особистим життям цього талановитого жмеричанина теж все добре — його коханою стала спортсменка-волейболістка, котра грає у жіночій збірній України з волейболу.

Віталіна ВОЛОДИМИРОВА