Нічне затримання підозрюваного у пограбуванні у Вінниці закінчилось гучним скандалом. Жінці-поліцейській розбили обличчя, а сам затриманий скаржиться, що його теж нещадно відлупцювали правоохоронці вже у міському відділку.

Версії обох сторін конфлікту кардинально різняться.

– Близько 21.20 патрульні отримали виклик від 27-річної вінничанки, що невідомий на проспекті Юності у супермаркеті намагався силоміць зірвати з неї золотий ланцюжок. Втім, чоловік потерпілої та перехожі-свідки злочину наздогнали нападника та викликали поліцію. Дужий нападник, який був, вочевидь, під дією чи алкоголю, чи наркотиків, чинив опір, намагався втекти. Ще й декілька разів вдарив у обличчя з усієї сили 25-річну жінку-інспектора, яка працює у нас менше двох місяців… Розбивши їй праву щелепу та щоку, вибив зуб. Наші співробітники застосували до нього, згідно з чинним законодавством, поліцейські заходи примусу та одягнули на чоловіка кайданки. Затриманого доставили до міського відділку поліції, — розповів командир батальйону «копів» Дмитро Кисличенко. — 27-річний вінничанин неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі. У відділку він теж поводився неадекватно. Йому запропонували пройти медичне обслідування на наркотичне та алкогольне сп’яніння, від якого він відмовився… Нецензурно погрожував слідчим та намагався втекти. Тікаючи, затриманий впав та отримав тілесні ушкодження… Потерпіла інспектор вчора теж пройшла судово-медичну експертизу і нині на лікуванні. За даним фактом у нас триває службове розслідування…

«Копи» – безпосередні учасники затримання, зокрема потерпіла інспектор, поки що категорично відмовляються коментувати ситуацію. А ось адвокат затриманого Олег Руденко не згоден із версією правоохоронців:

– Коли мені повідомили про цей випадок, я у міському відділку прочекав близько трьох годин, аж поки мого підзахисного не доправили туди з лікарні. Як виявилось, після затримання він теж звернувся до медиків зі скаргою, що його побили правоохоронці. Лікарі діагностували у затриманого перелом правої руки, вибиті три зуби, розбите обличчя та численні гематоми на тілі. Як це сталось — співробітники міського відділку мені так і не пояснили. Лише згодом я вже прочитав в Інтернеті їхню версію про «неадекватну поведінку», «падіння» й так далі. Чесно кажучи, маю дуже великі сумніви стосовно їхньої версії. З цього приводу потерпілий теж написав відповідну заяву.

Думки вінничан з цього приводу розділились, одні підтримують «копів», інші теж пишуть про поліцейське свавілля… Нині слідчими поліції відкриті кримінальні провадження за статтями про замах на пограбування та насильство щодо правоохоронців. За заявою підозрюваного теж розпочате кримінальне провадження за статтею про перевищення влади або службових повноважень.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.