У Вінниці завершено будівництво І-ї черги заводу з виробництва холодильного обладнання (компанія «UBC Group»). І розпочато випуск продукції в тестовому режимі. Підприємство планується ввести в експлуатацію у вересні, створити до 750 нових робочих місць – до кінця поточного року.

За інформацією ВМР підприємство планується ввести в експлуатацію в вересні, створити до 750 нових робочих місць – до кінця поточного року. Про це йшлось сьогодні під час засідання виконкому, коли розглядалось питання «Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Вінниці за І півріччя 2018 року».

З початку року на 40 % зріс обсяг зовнішньоторговельної діяльності Вінниці. Більш ніж на 6 % збільшилась кількість працівників на підприємствах міста.

«В цілому, підсумки півріччя свідчать про збереження позитивних тенденцій в економічному і соціальному розвитку міста. Стабільно працювали підприємства промисловості, житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери», – зазначив директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Результатом системного підходу до вирішення завдань економічного та соціального розвитку є визнання Вінниці – і вже вчетверте – найкомфортнішим містом для життя серед 24 українських міст. Місто зберегло високий рейтинг інвестиційної привабливості. Крім того, Вінниця посіла друге місце в п’ятірці міст-лідерів у рейтингу комфорту українських міст, який щорічно проводить журнал «Фокус».

Підприємства реального сектору економіки працювали в штатному режимі. Середньооблікова кількість працівників (без урахування малого бізнесу) склала майже 100,8 тисяч осіб та порівняно з початком року збільшилась майже на 6 тисяч осіб або 6,3 %. Середня заробітна плата по місту склала 7,3 тис.грн, та порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилась на 26,4 %, з початком року – на 10 %.

Обсяг зовнішньоторговельної діяльності склав 558,4 млн дол. США і порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 40,2 %. В структурі товарообігу на частку експорту припадає майже 70 %. Торговельний баланс (сальдо) залишився позитивним і склав 223,0 млн дол. США. В будівництві відмічається збільшення обсягів капітальних вкладень. Обсяг освоєних капітальних інвестицій за рахунок усіх джерел фінансування збільшився майже вдвічі.

«Подальший розвиток економіки ми пов’язуємо з розвитком промислових зон – Вінницького індустріального парку та індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». У звітному періоді були прийняті важливі рішення щодо їх розбудови. Укладено Меморандум з компанією HEAD, яка має намір збудувати завод з виробництва спорядження для зимових видів спорту на території Вінницького індустріального парку. Проведено відкритий конкурс в вибору керуючої компанії індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Переможцем конкурсу обрано ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія» (м. Харків). Крім того, затверджено важливий стратегічний документ, який сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості міста – «Маркетингову стратегію м. Вінниці – 2020», – каже Віталій Погосян.

Особлива увага приділялась впровадженню нових форм взаємодії влади та бізнесу. У співпраці з Проектом ПРООН «Зміцнення бізнес-об’єднань малих та середніх підприємств» в місті створено «Відкриту регуляторну платформу» – публічний майданчик для ведення активного діалогу між владою та бізнесом. Продовжено роботу з розробки Концепції Центру підтримки підприємництва та базового пакету послуг для підприємців; сайту City4Business.

Економічне зростання відбувалось і в сфері будівництва. За рахунок усіх джерел фінансування введено 63,2 тис. м кв нового житла. За Програмою «Муніципальне житло» введено в експлуатацію перший пусковий комплекс житлового будинку на 88 квартир на вул. П.Запорожця. Триває будівництво ІІ-го пускового комплексу – житлового будинку на 92-квартири, завершити роботи планується до кінця року. Розпочато будівництво 80-квартирного житлового будинку на вул. Маяковського. В липні проведено жеребкування.