– 5 серпня до Немирівської лікарні звернувся 26-річний житель райцентру з вогнепальним пораненням черевної порожнини й таза.

Потерпілий був поранений на полюванні у селі Криківцях, на місцевому ставку. Тілесні ушкодження чоловікові завдав 29-річний товариш, із яким вони разом полювали. Кримінальне провадження відкрито за статтею 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), — повідомили у прес-службі обласної поліції.

– Відомо, що це відпочивали друзі. Їздять туди полювати вже багато років. Усі досвідчені мисливці, мають необхідні документи. Один – колишній військовий, який взяв із собою сина. Син був без рушниці. Він поліз до очерету — вигнати звідти птахів, – розповіли немирівські мисливці. — Кажуть, що його товариш став трошки вище на горбочку та очікував на здобич. І коли з мочарів злетіли качки, пролунав постріл. У лікарні з тіла пораненого витягли декілька дробинок від шроту номер 5.

– Під час полювання категорично заборонено направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена, — каже начальник відділу контролю за обігом зброї у дозвільній системі управління превентивної діяльності Михайло Петрик. — Забороняється стріляти на шум, шарудіння, по невиразно видимій цілі. Стріляти слід особливо обережно, попередньо переконавшись, що у напрямку пострілу немає людей чи домашніх тварин.