Нагадаємо, що саме ці вихідці із Донбасу в поліцейській формі грабували ювелірів та крамниці коштовностей по всій Україні, розстрілювали авто на трасі, брали заручників і жорстко застосовували зброю та фізичне насильство. Попередньо встановлена сума матеріальних збитків по слідах «Золотої банди» — понад 11 млн гривень! Але ж тільки у ювеліра із Вінниці 19 листопада минулого року під Бердичевом вони забрали 30 кілограмів золотих прикрас на 15 мільйонів гривень?! Загалом підозрюваним загрожує кримінальна відповідальність за 7-ма статтями Кримінального кодексу України.

Вже встановлено, що учасники банди вчиняли розбійні напади на підприємства і людей протягом 2015-2017 років. Вони зухвало діяли на території Миколаївської, Запорізької та Житомирської областей. Бандитам інкримінують мінімум збройних 6 пограбувань… У тому числі найкрупнішу їхню справу — напад на підприємця із Вінниці, що необачно віз восени минулого року із Києва з виставки 30 кілограмів дорогоцінних прикрас…

Саме після цього гучного розстрілу джипа на вінницьких номерах на об’їзній дорозі Бердичева в кінці 2017-го поліцейські затримали нападників при спробі вчинити черговий розбій.

Нині встановлено, що до складу банди увійшли 10 чоловіків у віці від 30 до 56 років. Організатором став 32-річний раніше не судимий житель Донецької області. Серед інших учасників — троє раніше судимих жителів Донбасу. Також у складі банди діяв 56-річний житель Донецької області — колишній працівник ОВС (органів внутрішніх справ), який був звільнений за власним бажанням. Більшість з них — вихідці з тимчасово окупованої території України.

Після затримання 9 учасників озброєної банди поліція провела санкціоновані обшуки. Під час їх проведення виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси та частину награбованого. Поки що один із 10-х бандитів знаходиться в розшуку.

Головне слідче управління Національної поліції України закінчило досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні та направило обвинувальний акт до суду. І саме в Житомирському суді будуть озвучені шокуючі факти кримінальних гастролей «Золотої банди» по Україні та подробиці рекордного пограбування вінницького ювеліра під Бердичевом 19 листопада минулого року…

Сергій Годун