Сьогодні стало відомо про затримання вінничанки, яка хотіла продати власних дітей заради матеріального збагачення. Про це повідомили у прокуратурі Хмельницької області, адже саме у сусідній області жінка скоїла злочин.

Відомо, що жителька Вінниччини попередньо узгодивши “договір” та “ціну питання”, привезла двійко своїх малолітніх діток до Хмельницького з метою здати їх в оренду для жебракування. Умови “угоди” були наступні: за 7000 грн. мати на три дні зобов’язалася передати 2-річного та 6-річного синочків для трудової експлуатації. Реалізувати задум їй завадили правоохоронці. Діти на даний час поміщені в один з дитячих будинків Хмельницького. Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, збирають та фіксують докази злочину.  Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання горе-матері запобіжного заходу.

За фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 149 КК України Кримінального кодексу України. За незаконну угоду відносно малолітніх дітей передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал»

Валентина Лісова