Олександрі Кваші із невеличкого села Юрківка Тульчинського району лише чотири роки. Але, незважаючи на це, вона своїм розкішним волоссям привертає увагу кожного.

– Довжина коси донечки становить 68 сантиметрів. Доглядати за такою красою просто. Раз на тиждень миємо волосся дитячим шампунем, щодня заплітаємось, – каже мама Катерина Шимко. – Я дуже пишаюсь, що у моєї доці така коса. Вона прекрасна дитина, красива та розумна дівчинка. Буду робити все для того, аби вона не обрізала косу.

9-річна вінничанка Єлизавета Брезденюк участь у нашому конкурсі раніше брала і зайняла 1 місце в своїй категорії. Зараз її волосся має довжину 110 см.

– Донечка навчається у школі №35, – розповідає мама Вікторія. – Займається сучасними танцями. Секрету догляду за косою немає, миємо різними шампунями, використовуємо бальзам для зволоження. Волосся не обрізали ще з народження.

Наймолодшу свою онуку Мирославу Петяк з Пултівець Вінницького району дідусь Микола Іванович навіть і не вмовляв не відрізати косу. Бо так вже повелося у їхній сім’ї — у дівчат має бути довге волосся, адже у ньому магічна сила і краса. А почувши про конкурс у газеті, привіз онуку до редакції, дуже пишається нею. Мирославі вісім років, а косу викохала аж 98 сантиметрів. І це при тому, що зріст дівчинки 132 сантиметри. Любить Мирося малювати, співати і на свято Івана Купала легко перевтілилася у найчарівнішу русалоньку. У її старшої сестрички Каті теж колись була довга коса. Але не так давно вона все ж вирішила підрізати волосся, щоб бути сучаснішою. Втім, тут Мирослава вирішила свою сестру не наслідувати і запевнила, що нізащо у світі не розлучиться зі своєю косою.

Голосуйте за учасників конкурсу у нашій групі у Facebook, даруючи їм свої лайки та коментарі!

Віталіна Трудько
Тетяна Кондратьєва