У минулому номері ми вже повідомляли про те, що група активістів пікетувала заїжджих гастролерів із вимогою відпустити тварин і не показувати із ними номери.

І ось знову скарги – цирк без місць і з очікуванням під палючим сонцем став каторгою для багатьох бажаючих повести до цирку своїх дітей. Ось що пише вінничанка Світлана Салехова:

«Минулими вихідними ми вирушили до цирку. І це виявилося найгіршою ідеєю, як провести вихідні. Ще коли ми купували квитки, то виявилося, що вони…. без місць. Я поцікавилася в касі, а що ж нам робити? Адже за квитки на сім’ю — це щонайменше 600 гривень. Нам відповіли — приходьте раніше для того, щоб зайняти місця.

Можете собі уявити увесь цей цирк?

Ще за півтори години до початку вистави біля шапіто зібрався величезний натовп. Всі були змушені чекати початку вистави під палючим сонцем. Найбільше потерпали діти. Туалети розташовані на території цирку, але коли відкрили вхід, то вже було не до них, бо треба було бігти «стометрівку», щоб зайняти хороші місця. І навіть під час антракту, якщо в тебе немає групи підтримки, то й вийти нікуди не зможеш, тому що твої місця миттю займе хтось інший. Зрозуміло, що ніхто нічого змінювати у такому стані речей навіть не намагається.

Що вже там казати про ставлення до тварин, якщо до людей поставилися жахливо! Особисто я — проти таких цирків! Ми дуже хотіли, щоб наш похід до цирку став для всіх нас справжнім святом, але вийшло навпаки. Прикро».

Разом з тим, є частина вінничан, які стверджують, що цирк без тварин не цирк. Бо як його уявити без дресированих ведмедів чи слонів, левів, собачок чи кішок! Вимагати розігнати тварин – це вже перебір, – коментували вони нам гастролі.

– Із задоволенням зводила в цирк дітей, бо у Вінниці він не так часто буває, а для дітей це завжди свято – клоуни, слони, поп-корм – це має бути! – ділиться вінничанка.