В цьому жахітті люди живуть уже роками. Але цієї ночі кількість сажі невідомого хімічного складу перевершила усі попередні викиди. -Одразу після телефонного дзвінка виїхала на місце події. – розповідає редактор  районної газети Ірина Лупещенко – Аби переконатися у розмірах шкоди, нанесеної бджільнянцям, треба побачити все на власні очі і подихати тим повітрям. Дякую всім, хто на наше з людьми звернення приїхав і зафіксував ту катастрофу: управлінню Держпродспоживслужби (В.Задорожний), нашим МНСникам (В. Пітік), відділенню Нацполіції (В. Пірус). І не дякую відділу з надзвичайних ситуацій райдержадміністрації В. Тарасишину, котрий не відгукнувся на жоден із наших з людьми дзвінок. Ми просто хотіли отримати поради щодо подальших дій. Спишемо все на вихідний день.

А цей факт бджільнянців обурив чи не найбільше: Кілька днів тому на цьому підприємстві були екологи. Кажуть, що скоріш за все, дирекція була попереджена. Працівників відправили додому, а викликали уже після від‘їзду екологів. Мабуть “порішали”… А люди, між тим, вже втомилися жити  у суцільному смороді. У вихідні дітей на вулиці не випускали.

В Ладижині теж  колись таке було. Сажа липка, проникала кругом.Не відмивалась. Про це наша газета розповідала.  Тоді спиртзавод запускався і “кочегарив” якоюсь мерзотою. Тепер ось Бджільна. Місцева річка вкрилася   чорною плівкою. Люди кажуть, що там вже й жаби не живуть не те що риба…  Всі вихідні сажа висіла у повітрі. Селяни намагалися мити двори, але все марно.  Подружжя Шарпатських багато трудиться біля землі. Їхні овочі і фрукти з радістю купують тепличани.  А тепер пані Люба бідкається біля своєї айва. В усіх на городах помідори, перець, огірки, зелень покриті сажею. Урожай пропав…

Обурені бджільнянці написали звернення до райдержадміністрації.

Усім бджільнянцям, які почуваються зле після викидів спиртзаводу, радять звернутися до медзакладів по допомогу, аби зафіксувати факт погіршення стану. А це дійсно має місце: у когось алергічні висипи, хтось кашляє, у когось пече в горлі… А ще радять писати до поліції колективну заяву про злочин. Так чи інакше має бути розслідування. Можливо хоч це змусить власників подумати про реконструкцію виробництва.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА