Художник не має віку… Напевне, тому на персональній виставці двох вінницьких митців – художника Віталія Каспрука і скульптора Анатолія Бурдейного – говорили не про їхні роки, а про творчі досягнення. Їхні твори не раз експонувались на всеукраїнських і міжнародних бієнале, а от у рідній Вінниці художники презентували їх вперше. Виставка у концентрованому вигляді представила те, що митці вже встигли зробити для Вінниччини.

Віталій Кононович Каспрук, голова Вінницької обласної організації Національної Спілки художників України, продемонстрував портрети, пейзажі, графіку, монуменальний розпис, дизайн… В його активі – експозиції музею Грушевського у Сестринівці, музею Вінницького муздрамтеатру, музею декоративно-ужиткового мистецтва у Миколаївській церкві, музею афганців… Справу батька нині продовжує син – архітектор Олексій Каспрук.

У Анатолія Бурдейного оригінальне відчуття форми, яке вінничани називають “полум’яніючою готикою”. Його не сплутаєш ні з ким! Серед його робіт пам’ятники Василю Стусу “Птах Душі” біля “книжки”, Якову Гальчевському на Літинщині, афганцям, загиблим міліціонерам, героям Небесної Сотні у Жмеринці та ін. На виставці звертала на себе увагу скульптура “Пробудження”, яка символізувала молоду державу Україну.

-Хтось приходить у цей світ, як на екскурсію, намагається все спробувати, всім насолодитись і не нести ніякої відповідальності. А життєвий шлях художника – це серйозне випробування, свята місія, в якій лише 10% хисту, а 90% праці. Якщо Бог нагородив талантом, то треба нести свій хрест і в кінцевому підсумку давати відповідь: “Справився чи ні?”- відзначали Віталій Каспрук і Анатолій Бурдейний.

Обох митців щиро вітали представники обласної і міської влади, краєзнавчого і художнього музеїв, обласного Центру народної творчості, громадські активісти, колеги, друзі… Їхня виставка у салоні обласної Спілки художників триватиме до 20 серпня за адресою вул. Пушкіна, 2.