Тому цілком логічно можна припустити, що все так відбувається через будинок на Театральній,14, котрий дуже довгий час ремонтується і переходить з рук в руки. Схоже, нарешті знайшлася людина, котра дуже хоче його купити…

Вже на початку літа з’явилася новина про те, що управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області збираються ліквідувати. Чиновники підготували рішення про припинення юридичної особи і попередження начальника управління Василя Федоришина про звільнення. Натомість пропонується створити КП «Агенція з управління спільною комунальною власністю територіальних громад Вінницької області» Вінницької обласної ради».

«Ми хочемо розмежувати функції управління майном та його експлуатації, оскільки нині діюча система себе вичерпала і не дає можливості приймати відповідні управлінські рішення», — так пояснив це рішення голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

А кілька днів тому питання ліквідації розглядала депутатська комісія з питань комунальної власності. Тільки це дивно так відбувалося, нашвидкуруч, всі дуже кудись поспішали. Мабуть, неспроста…

По-перше, інформацію про засідання мали б опублікувати хоча б за три дні на сайті. А учасникам засідання повідомили тільки за кілька годин до початку. По-друге, не всі члени комісії прибули на засідання. Його проводив не зрозуміло чому депутат Юрій Яремчук. Можливо, голова комісії був у відпустці. Але що — це питання вже так горить? По-третє — зовсім не логічно, чому виникла потреба ліквідовувати управління, котре дає прибутки і поповнює бюджет. Наприклад, минулий рік управління завершило з прибутком у 3,8 мільйона гривень і сплатило до бюджету 547 тисяч гривень. Ще 483 тисячі гривень отримав бюджет за оренду пам’яток архітектури.

Але, схоже, на цифри ніхто не зважав і не потрудився порахувати, а що, власне, виграє держава, коли управління буде ліквідоване. Складається враження, що комусь дуже хочеться прибрати до рук всю цю комунальну власність. А те, що держава втратить, то хіба це турбує наших чиновників?

Соломія КАЛЮЖКО