Останніх вони звинувачують у вимаганні хабара у бійця АТО, який перебував за кермом своєї автівки. Кажуть: якщо керівництво не звільнить їх з роботи, будуть пікетувати райвідділ.

– Поки що ми не можемо назвати прізвище цього воїна, аби не нашкодити йому. Інцидент відбувся 23 липня у нашому місті. Вранці автомобіль марки «Ауді» зупинили інспектор Ковальський та Вацаба. Після перевірки документів поліцейські повідомили водієві, що його авто є «лівим», бо в реєстраціійних документах було вказано, що кузов без номерів. Після чого інспектори наказали водієві та пасажирам вийти з автомобіля. Вони так і зробили, – розповів активіст громадської організації у Могилів-Подільському «Авто Євро сила» Олександр Склярук. — Правоохоронці почали обшук в автомобілі, перекопали всі речі, демонтували сидіння. Тим самим здійснювали психологічний тиск на водія – бійця АТО. А через короткий час почали вимагати з нього кошти за «вирішення» питання — третину від вартості авто. Це приблизно 1500-2000 доларів.

Згодом інспектор Ковальський знизив ставки до 200 доларів та не переставав тиснути на водія. Останній погодився на пропозицію, але сказав, що при собі таких грошей не має. Інспектор Ковальський дав водієві годину, щоб той привіз гроші. І, відібравши у бійця реєстраційні документи на транспортний засіб, відпустив його. Далі спілкування між двома сторонами відбувалось у телефонному режимі. Правоохоронець декілька разів міняв схему передачі коштів.

Спочатку у ролі посередника повинна була виступити його знайома жінка, потім він просив перерахувати кошти на якусь ліву картку одного з банків. І вже після передачі водій міг забрати документи на автозаправці у Могилів-Подільському. Але, отямившись, водій зрозумів, що його хочуть обдурити. Саме тому із відповідними аудіозаписами звернувся до нашої організації. Якщо винуватців не звільнять, оголосимо безстроковий пікет.

За коментарем ми звернулись до прес-служби обласної поліції. Там повідомили, що наразі за вищевказаним інцидентом проводиться службове розслідування. Його результати невдовзі мають оприлюднити.

Віталіна Володимирова