Або ж повірити у правиль­ність своїх рішень чи розібратись і поставити крапку в минулому. А ще вона надихає жінок на відвертість і на власному прикладі демонструє, як позбутись сором’язливості та комплексів.

Свої публікації вона «прикрашає» своїми ж відвертими фотознімками, де повністю оголена або лише частково прикриває своє тіло. Таким чином, Лєа створює оригінальний, єдиний у своєму стилі, естетичний контент, який дуже полюбився українцям, причому як жінкам, так і чоловікам. Зараз на її «рахунку» близько 30 тисяч читачів, однак ця цифра зростає. Тому вона веде тренінги для блогерів-початківців. А ще має свій фан-клуб: її хочуть фотографувати найкращі українські фотографи, їй присвячують вірші, малюють її портрети.

Ми попросили розповісти «оголену блогершу» про те, чому обрала саме такий стиль і чи заробляє вона на своїх блогах.

– Ви більше фотомодель чи блогер?

– Починалось все з того, що я дуже полюбила фотографуватись. У мене було безліч фотосесій. Я колись давно вела блог, де ділилась своїми думками. Це було ще до інстаграму. Згодом зрозуміла, що свої фотографії можу публікувати в інстаграмі. Мої пости почали подобатись людям: вони розходились соцмережами як вірусні: сотні перепостів, сотні коментарів.

– У вас багато відвертих фотосесій, чому саме в такому стилі?

– Так, переважна більшість моїх фотографій у стилі ню (художній стиль фотографії, що зображає оголене тіло або його частини – ред.), однак з не меншим задоволенням знімаюсь і в одязі. Стиль ню для мене – це спосіб полюбити та прийняти себе і своє тіло. А ще це своєрідний виклик «ханжам», снобізму цього суспільства, шаблонам та стереотипам. Я активно займаюсь спортом, а також дуже люблю йогу, мені є що показати. І чому соромитись відвертості, якщо вона завжди і всюди присутня?!

Ваші фотографії викликають захват здебільшого у чоловіків, з боку жінок є різна реакція чи, можливо, заздрість?

– Насправді реакції жінок більш врівноважені та стриманіші, ніж реакція чоловіків. Думаю, це все через те, що спрацьовує «механізм заочного власництва», мовляв, для моєї дівчини це було б неприпустимо. Хоча мені важко судити чоловічу психологію, однак факт: саме чоловіки більше осуджують мене в коментарях або ж шукають якісь недоліки в мені і намагаються образити.

– Часто блогери-початківці кидають цю справу вже за місяць-два, адже напрацювати підписників нелегко. Що допомогло вам не здатись в боротьбі за свою аудиторію?

– Будь-яка справа стає буденною, коли зникає ейфорія і втрачається відчуття новизни. Важливо пам’ятати про це і працювати над двома речами: вносити в уже рутинну справу щось новеньке і вміти змушувати себе йти далі, навіть коли сьогодні тобі здається, що це нецікаво. До того ж мій профіль – це мій майданчик для самовираження, мій острівець творчості, щось на кшталт особистого щоденника для всіх. Це захоплює та поглинає, тому з часом хочеться все більше цим займатись.

– У ваших блогах переважає тематика стосунків між чоловіками та жінками, чому обрали саме цю тему?

– Я у своїх публікаціях під­німаю багато різних тем, наприклад, здорове харчування або людські почуття, я вчу своїх читачів боротися з власною невпевненістю, але найчастіше я дійсно під­німаю теми стосунків, кохання, зрад, сексу й таке інше. Як на мене, читати про все це завжди буде цікаво, адже це вічна тема: скільки існуватимуть люди, стіль­ки й існуватимуть проблеми у стосунках. Я переконана, що нема таких жінок, кому б ця тема не була близькою.

– Лейтмотивом написаних вами текстів слугують історії чи висновки з власного життя?

– Ну, майже. Інколи це бувають розповіді подруг або діалоги в транспорті. Ще часто я піднімаю тему на прохання підписників. Мені деколи дорі­кають, що я надто брутально або грубо описую свої почуття. Можливо. Просто я розпові­даю про ті речі, які не терплять ніжності та сопливості. Я не пощу котиків, а описую серйозні життєві ситуації.

Ви ілюструєте свої блоги своїми ж фотографіями, де, найчастіше, ви оголені, це для привертання більшої уваги?

– Відверті фото для мене це, в першу чергу, естетика. Але, звичайно, в кожного блогера є свої «фішки». Це привертає увагу. В мене кілька тисяч підписників, які чекають моїх фотографій, ще декілька — які чекають на мої тексти, а в сумі це кілька тисяч українців, яким подобаються мої блоги. Інколи людина прочитала толковий текст і буквально потребує в цей момент побачити класну візуалізацію, наприклад, гарну попу, я їм це даю.

– Вам гонорари пропонують?

– У мене не та тематика, на якій заробляють. Є «модні» блогери, які розповідають про модне шмаття, їхні пости купують різні бренди чи дизайнери, або ж цілі агентства, є кулінарні блогери, яким платять виробники тієї чи іншої продукції, або ресторатори, є політичні блогери, які отримують гонорари від політиків… А в мене просто життєві ситуації, з яких я роблю висновки і ділюсь ними… Я заробляю гроші з допомогою реклами в блогах. Та я не берусь багато чого рекламувати, тільки те, що сама використовую. А ще я заробляю на тому, що веду сторінки інстаграм для інших людей. Також я часто даю майстер-класи по позуванню для фотосесій, а також веду тренінги по інстаблогерству. Зараз багато хто хоче стати популярним блогером, я вчу їх, як правильно писати «смачні» публікації, які «заходять». У Вінниці, блогерство поки що на досить примітивному рівні, але це питання часу.

– Бути блогером – це робота. Скільки часу витрачаєте на все це?

– Так, блогерство – це однозначно робота. Я вважаю, що справ­жній блогер працює 24/7. Я завжди онлайн, завжди на зв’язку, окрім того часу, який проводжу зі своїми рідними та близькими. Треба помічати навколо себе приємні та цікаві дрібниці і ділитись ними зі своєю аудиторією. Щоб бути у тренді, потрібно постійно бути на слуху, а це копітка праця. Звичайно, це творчість, але те, що писати можна тільки тоді, коли є натхнення – це стереотип, який придумали ліниві письменники/журналісти/художники.

– Поділіться секретом з вінничанами, які теж хочуть стати популярними блогерами, з чого потрібно починати, як завоювати та утримати своїх підписників?

– Не варто змушувати себе займатись блогінгом, бо це «в тренді». Блог, на моє переконання, має стати продовженням вашого захоплення, хобі. Знайдіть свою нішу, заповніть її новизною з родзинкою, додайте туди трохи перчику та інших пряностей і годуйте всім цим свої читачів/глядачів. Творіть для своїх однодумців – це і є ваша аудиторія.