– Цей чоловік приїхав до нашого села. Дружина місцева, але вона вже померла. Чоловік майже ні з ким із сусідів не спілкувався. Точно невідомо, як саме і коли він зник. Син, який живе у Києві, забив тривогу, коли його батько декілька днів не виходив на зв’язок. Сільські люди казали, що бачили, як дідусь йшов десь у напрямку лісу. До того ж, дідусь інвалід по зору. Лише одне око здорове…

Кажуть, що це сталось десь із 16 липня, — розповів сільський голова Ялтушкова Сергій Хватков. — Зниклий дуже цікавився лікарськими рослинами та травами. Часто ходив до лісу за ними. А ще в нас травознаї ходять аж до Дністра — до Новоушицького району Хмельницької області. Цей період найбільш сприятливий для трав. Там тоді починається справжнє паломництво — зі всієї України приїжджають за рослинами. Від нас це десь 50 кілометрів відстані… Може, старенький й пішов туди.

Діда шукають рідні й близькі, сільські люди, рятувальники, правоохоронці, мисливці, єгері. Прочісували усе село, навколиці, поля, ліси. Нічого. Шукати важко ще й тому, що у полях вже висока кукурудза, соняхи у зріст людини. Там дуже важко когось побачити. Але не втрачаємо надії…

Як повідомили у пресслужбі обласної поліції, розшук дідуся триває. Задіяний увесь особовий склад барського відділення. Планують задіяти й квадрокоптер.

– Прикмети зниклого: зріст 160 см, на вигляд 80-90 років, волосся та борода сиві. Був одягнений у сіро-зелені штани, темну зимову куртку, сірий светр, темні чоботи. При собі мав сапу. Замість лівого ока – протез. Чоловік хворіє на втрату пам’яті. Просимо громадян, які бачили зниклого та можуть допомогти у його розшуку, телефонувати: (0432) 59-40-22, 59-43-12 або 102.