Наша газета вже розповідала про те, як співробітники управління захисту економіки затримали на хабарництві начальника обласного бюро судово-медичної експертизи Олега Щеглова.

За даними правоохоронців, від своєї підлеглої він вимагав 500 доларів за невжиття заходів щодо її звільнення із займаної посади. Тож жінці нічого не залишалось, як звернутись до відповідних органів. Керівника затримали у робочому кабінеті «на гарячому» та вилучили п’ять мічених зелених купюр. Кримінальне провадження було відкрите за ч. 3 ст. 368 КК України. 11 червня Вінницьким міським судом медика відсторонили від посади на два місяці та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 52860 гривень. Кажуть, що після того як суму сплатили, головний лікар ліг до кардіоцентру через погане самопочуття. На зв’язок із журналістами він так і не вийшов.

А днями стало відомо про нові подробиці з життя керівника. Ось що нам розповіли у прес-службі прокуратури Вінницької області.

– У ході досудового розслідування слідчими встановлено ще ряд фактів вимагання та отримання керівником однієї із експертних установ області неправомірної вигоди за вирішення питань щодо пришвидшення проведення експертиз, розтину трупів та видачі лікарських свідоцтв про смерть. Крім того, встановлено ряд фактів розтрати та заволодіння ним за допомогою підлеглих працівників ввірених йому бюджетних коштів, — повідомила керівник прес-служби Ірина Вихованець. — Наразі Вінницькою місцевою прокуратурою спільно з слідчим відділом Вінницького відділу поліції останньому повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди).

Варто додати, що начальником обласного бюро судово-медичної експертизи Олега Щеглова обирали під час громадських слухань в обласній раді. Тоді він отримав велику підтримку від людей. У вільний від роботи час медик захоплювався футболом, був неодноразово на престижних змаганнях у Європі. Більше року тому проти Олега Щеглова вже було відкрите кримінальне провадження за те, що хотів покласти до власної кишені 10 тисяч гривень за «потрібний» висновок експертизи. Справа досі у суді. Сам Олег Щеглов у розмові з нашим журналістом тоді казав, що не винен і був у той момент у Києві на курсах.

Віталіна Трудько