Відомо навіть про один із випадків отруєння оковитою з-під прилавка, але до підтвердження лабораторно справа не дійшла… І до поліції також. Тим не менш, проблема із продажем спирту тут існує роками. І, схоже, вже докотилась до місцевих депутатів. Так, на останній сесії Калинівської міської ради, коли звітував про стан злочинності та громадського порядку старший лейтенант поліції Михайло Лихогляд, йому поставили досить незручне запитання. Мовляв, чи знає він щось про торгівлю самогоном на ринку. Останній відповів, що вперше про це чує, але обов’язково доповість керівництву. Почувши це, депутати міської ради вирішили самостійно посилити боротьбу із відкритим продажем спирту — законспіруватись та купувати оковиту, аби допомогти поліції.

– Торгують у нас на ринку і біля нього спиртом давно і відкрито. Я б назвав їх вже стаціонарними точками продажу. А те, що поліція робить вигляд, що нічого про це не знає — маячня. Бо виходить, що вся Калинівка в курсі, а тільки у райвідділі — ні? – каже депутат міської ради Калинівки Анатолій Сопін. – Звісно, я підключусь до вирішення проблеми, адже це біда не лише Калинівського району, а всієї країни. Через тиждень маю бажання поцікавитись у поліції, що вони вже зробили після того, як ми на сесії озвучили інформацію про торгівлю контрабандним спиртом. Якщо нічого, будемо правоохоронців запрошувати на алкогольний шопінг по-калинівськи… А це в нас не проблема. Варто лише зайти на ринок і спитати продавців, де тут пляшечку горілочки можна купити. І вам все покажуть.

Тим часом у прес-службі обласної поліції повідомили, що правоохоронцями створена спільна робоча група, якою проводяться усі заходи щодо виявлення фактів незаконного обігу та продажу підакцизних товарів. Ситуація під контролем.

Вікторія Снігур