– Співробітниками патрульної поліції у Вінниці був затриманий автомобіль «Ford Mondeo» на «волонтерських» номерах під керуванням лейтенанта Повітряних сил ЗСУ (сина начальника однієї зі служб командування), який перебував у стані сильного наркотичного сп’яніння, — розповів громадський активіст Володимир Черкас. — На військового складено адміністративні матеріали за ч.1 статті 130. Інформація про інцидент направлена до столичного командування.

У прес-службі патрульної поліції Вінниччини підтвердили цю інформацію. Щоправда, офіційно так і не назвали, де і ким працює затриманий водій.

– Близько 18.15 на вулиці Академіка Янгеля патрульні зупинили автомобіль «Форд», водій якого порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування із водієм поліцейські помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння. Зіниці очей не реагували на промені світла, тремтіння пальців рук, почервоніння очей. Запропонували пройти освідування, але водій відмовився. Він поводився спокійно. Патрульні склали на нього протокол, автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

У прес-центрі Командування Повітряних сил ЗСУ у коментарях вельми стримані:

– Даний лейтенант був затриманий у позаслужбовий час, на власному автомобілі. Прохання не робити передчасних висновків стосовно ступеня вини військовослужбовця. Наразі висновків експертизи щодо перебування в стані наркотичного сп‘яніння немає. На це є два тижні. У командуванні військової частини проводиться службове розслідування за фактом вчинення військовим адміністративного правопорушення.

Втім, активісти вважають, що це банальне «окозамилювання»:

– Затримали лейтенанта не на особистому автомобілі, а на авто, що призначене для волонтерської мети й знаходиться на балансі військової частини. Жодних результатів експертизи не буде і бути не може, тому що жодних аналізів він не здавав, а, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, відмовився від проходження медичного огляду, за що автоматично отримав протокол, — обурюється Володимир Черкас. — Бо у командуванні, де працює його батько, думають, як врятувати ситуацію, а не проводять розслідування.

Реакція Генерального штабу Збройних сил України на цей інцидент ще невідома. А от активісти вже взяли випадок під контроль. Тож у скандальній ситуації рано ставити крапку.