Після того, як у КП «Вінницяводоканал» оголосили про чергове підвищення тарифів, активісти та різні громадські організації взялися проводити різні розслідування, звідки у керівників цього збиткового підприємства знаходяться гроші на те, щоб жити на широку ногу.

Зокрема громадська організація «Софія» вже підготувала заяву до НАБУ про «корупційну діяльність та незаконне збагачення» начальника КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського.

На думку активістів, різке збагачення почалося саме після призначення його на посаду начальника цього комунального підприємства у липні 2016 року. «За дуже нетривалий період Олександр Чернятинський купив дві квартири, легковий автомобіль SKODA Octavia А7 та будує недешевий будинок за адресою вул.Тракторна (Старе місто) – поряд з будинком заступника начальника КП «ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛУ» Дмитра Кістіона, сина віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, — йдеться у заяві. — Земельна ділянка надана дружині Чернятинського Валентині (котра працює на підприємстві в.о. начальника інспекції водних ресурсів безоплатно, рішенням сесії міської ради».

Інші активісти вже давно вважають Вінницю столицею комунального мародерства, бо комунальне підприємство не уклало тристоронні договори на прийом платежів від власників квартир ні з ОСББ, ні з ЖЕКами, ні з ЖЕО. Тому вказані «прокладки ВМР», як їх називають у Вінниці, додатково включають платежі за розрахунково-касове обслуговування банків та за послуги  «Центру муніципальних систем управління» за водопостачання та водовідведення –  в тариф по обслуговуванню будинку. Що з цього приводу думає сам пан Чернятинський – дізнатися не вдалося. Але ми готові вислухати його думку.

Ілона ВАЛЬТЕР