Спокійний ритм роботи Липовецької обласної лікарні відновного лікування дітей був порушений, коли працівники отримали газету «33-й канал» від 01.08.2018р. та прочитали статтю «Поселили мою дитину в «битовку» і обізвали дебілом». Обуренню працівників не було меж, тому всі свої думки кожен висловив на зборах після роботи.

Наш заклад уже більше 60 років проводить реабілітаційне лікування хворим дітям. У назві нашої лікарні зазначено: «для дітей з ураженням центральної нервової системи». І кому, як не нам, відомо, скільки доводиться пережити родині, яка має хвору дитину, скільки потрібно зусилля, терпіння, щоб поставити їх дитину на ноги. Саме таких дітей ми і приймаємо на лікування.

А. Д. Задоянчук, завідувач лікувально-діагностичного відділення, у своєму короткому, але емоційному виступі казала, що кожний працівник нашої лікарні має право на безкоштовне лікування, згідно з колективною угодою, а не тільки головний лікар. Так, за перше півріччя 2018 року цією послугою скористалось 36 чоловік — це співробітники, діти та онуки співробітників, ветерани праці. Оздоровлення співробітників продовжується і надалі. У нашому закладі працює чудовий басейн. Вартість однієї години, згідно з тарифами на платні послуги, коштує 60 гривень, але з дозволу головного лікаря діти, які мають абонемент на одну годину, можуть плавати 2-3 години. Це стосується і дітей співробітників і дітей, які проходять реабілітацію. Діти, які перебувають на стаціонарному лікуванні, можуть придбати абонемент за 300 гривень на весь 21- денний курс реабілітації.

– Відеоспостереження в лікарні не тільки гарантує безпеку персоналу та пацієнтів, а й підвищує продуктивність роботи, і так само надає візуальні докази у випадках виникнення інцидентів, — сказала С. Г. Тартачна, інженер з охорони праці. — Камери відеоспостереження, встановлені у лікарні, запобігають скоєнню злочинів, помилковим звинуваченням, а також дозволяють контролювати майно пацієнтів або виявляти небажаних відвідувачів у місцях з обмеженим доступом.

Молодша медична сестра В. М. Яковець, яка відпускає ванни, була спантеличена та обурена звинуваченням: «У нас чудова радонова вода, про що свідчить сертифікат. Вміст радону дозволяє відпуск таких ванн дітям з 6-місячного віку, але для посилення ефекту, за бажанням пацієнта, додаються різні сполуки (хвоя, морська сіль, скипидар, бішофіт та інші). У нас використовується концентрат полтавського бішофіту, згідно з інструкцією залежності від об’єму води, але ніяк не по 5-10 г. Л. Дмитрук завжди спішила та нехтувала чергою».

Н. М. Прокоп’юк, комірник: «Ми дорожимо своєю роботою та пишаємось роботою головного лікаря. Ніхто з нас не вірить, що Людмила Миколаївна може назвати дитину «дебілом» та когось образити».

При бажанні мати може залишитись, щоб опікуватися дитиною, це дозволяється, але потрібно провести доплату за своє харчування, а з 6-річного віку — і за проживання.

Л. Дмитрук не перебувала в стаціонарі по догляду за дитиною і не мала права лягати спати та ще й виставляти з палати інших дітей, щоб їй не заважали. Медичні послуги у нашій лікарні з кожним роком покращуються, це і введення нових методів лікування: сенсорна кімната, фізична реабілітація, стоунтерапія, банки Хачі, фотонна матриця.

У нас чудова лікарня та гарний колектив. Дякуючи головному лікарю, її підтримці, ми відпочивали в Одесі, Чернівцях, Мукачевому, Львові, Кам’янці-Подільському, Яремчі, Береговому, відвідали парки Умані, Білої Церкви, Межигір’я, були на Синєвірі та в Долині нарцисів.

З повагою,
працівники Липовецької обласної лікарні
відновного лікування дітей з органічним
ураженням центральної нервової системи,
порушенням психіки і опорно-рухового апарату (69 підписів)