32 тисячі гривень збитків навколишньому природному середовищу мають компенсувати двоє мисливців, які у жовтні минулого року у Чернівецькому районі займались браконьєрським полюванням на зайців.

– 20 жовтня о 1 годині голова нашої організації у Чернівецькому районі та єгері затримали двох місцевих мешканців, які з-під фар автомобіля «Фольксваген» у полях стріляли зайців. Усього вони вбили чотирьох зайців-русаків. Це грубе порушення правил полювання та Закону України «Про мисливське господарство». На порушників було складено адмінпротокол, яким їх оштрафували на 1020 гривень, відібрана й рушниця.

Збиток, що був завданий навколишньому природному середовищу, становив 32 тисячі гривень. Про це був поданий відповідний позов до суду, що підтримали представники Могилів-Подільської місцевої прокуратури, Державна екологічна інспекція в області та ми, — розповів голова Вінницької обласної організації товариства мисливців та рибалок Юрій Карвацький. — І ось районний суд задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. 45-річний та 36-річний порушники мають сплатити на двох вищевказану суму збитків, а ще судовий збір — 881 гривню кожен. Це гарний урок для усіх бажаючих порушити закон!