Тетяна Нікітіна, котра живе у будинку на вул. Гоголя, 2, розповіла про справжню війну за вінницький «андеграунд», котра розгорнулася у судах:

– Наш будинок опинився в ситуації, коли наче грім серед ясного неба ми дізналися про те, що наші підвали загальною площею 73,5 метра міська рада вирішила приватизувати з аукціону у 2017 році. Таке рішення було прийняте у березні на черговій сесії міської ради. Ми негайно взялися його оскаржувати у суді. Вінницький міський суд, в котрому працюють ручні судді, виніс рішення на користь міської ради, і його довелося оскаржувати в Апеляційному суді. І у січні цього року адміністративний Апеляційний суд виніс рішення: відмінити рішення Вінницької міської ради про приватизацію підвалів способом аукціону як незаконне. Підвали будинку Гоголя, 2 є спільною власністю співвласників мешканців будинку.

Як підстава для рішення про приватизацію, представник Вінницької міської ради подавав витяг з державного реєстру про реєстрацію цих підвалів як комунальної власності. Тому у листопаді минулого року ми були змушені подати другий позов. Тоді вже ініціатором став інший співвласник будинку. І вже через 9 місяців ми отримали рішення Апеляційного суду області — скасувати рішення про державну реєстрацію цих підвалів і повернути нам всі судові витрати. Щоправда, коли міська рада почне виконувати рішення суду — поки не відомо.