Для підвищення спортивної майстерності та участі у боротьбі за перемогу прибуло 110 спортсменів, серед яких були вінничани – 29-річний Олексій Денисюк та 25-річна Дарина Лєбєдєва. Першу золоту медаль наші земляки здобули у міксті. У новій зазначеній олімпійській вправі зі стрільби з пістолета очки представників двох статей складаються. Ще одну золоту медаль Олексій здобув у стрільбі з швидкісного малокаліберного пістолета. За словами заслуженого тренера України Дениса Мустафаєва, для його вихованців це чудовий результат. Тим паче, що після серйозних травм опорно-рухового апарату Олексій Денисюк зумів «перестріляти» не паралімпійців, а звичайних спортсменів.

Додамо, що Олексій Денисюк – відомий спортсмен на Вінниччині. Стрільбою він займався із дитячих років та мав чимало нагород. Втім, у 2013 році плани хлопця перекреслила важка травма: під час походу із колегами стався нещасний випадок — він впав із 25-метрової скелі. Пролежав майже півроку у лікарні. Уже вдома завдяки підтримці рідних, друзів, медиків та тренера Олексій став займатись реабілітацією. Через три місяці на милицях повернувся до рідної спортшколи «Орбіта».

– Виступив на обласних змаганнях, показав непоганий результат. Тоді був чемпіонат України, й наша вінницька команда добре виступила. У 2015 році були змагання у Польщі й третє призове місце. Тоді Кубок світу у Хорватії, де я встановив рекорд зі стрільби з пневматичного пістолета, — пригадує Олексій Денисюк. — Там я отримав ліцензію на участь у Параолімпійських іграх. У Таїланді став абсолютним чемпіоном світу, отримав три золотих медалі. Тоді була Америка – і знову три «золота». Я майстер спорту міжнародного класу із стрільби. А вже у 2016 році на Параолімпіаді я здобув срібну медаль у змішаній стрільбі з пістолета P4 у класі SH1.

Нині ж Олексій та його наставник ставлять нові максимальні завдання. Йдеться про досягнення високого результату на Паралімпійських іграх-2020, які пройдуть у Токіо. Вінничанин вже виборов ліцензію на Паралімпіаду. Він зробив це на чемпіонаті світу в Кореї.

Віталіна Володимирова