Його мета — зібрати гроші на порятунок будинку відомого українського композитора Миколи Леонтовича, де минало його раннє дитинство.

На заході лунали твори всесвітньовідомого композитора Леонтовича, виступали молоді виконавці з Тиврова, Вінниці, Сутисок та навколишніх сіл. Завітав у гості колектив бандуристів «Шпилясті кобзарі».

«На фото можете побачити проект, розроблений Фондом гуманітарного розвитку України, узгоджений з громадою. Безліч фактів, що це саме та хатинка, величезна кількість спогадів та переказів односельчан, навіть сьогодні на фестивалі ми почули нові підтвердження, не ставлять під сумнів те, що ще донедавна «певні люди» хотіли спростувати. Але нам, українцям, робити своє!» — коментує Андрій Мельничук на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Минулоріч організатори зібрали на фестиваль трішки більше, аніж 1500 гривень. Цих грошей було замало, навіть на ремонт покрівлі не вистачило би. Співорганізатори зазначають, що, крім цього, фестиваль має на меті якнайширше популяризувати культурно-мистецьку спадщину композитора. А ще традиційно усіх гостей фестивалю розважали ярмарком виробів майстрів народної творчості, пропонували еко- та етнопродукцію. Дітлахів катали на конях, частували різними смаколиками.

Ілона ВАЛЬТЕР