Андрій Юраш, директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства Культури України разом з Ігорем Салецьким, начальником управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації, ознайомилися з діяльністю релігійних організацій Руської православної старообрядницької церкви (РПСЦ) на Вінниччині.

Архієпископ Київський і всієї України єпархії Никодим (Ковальов) поінформував присутніх, що у 2016 році після смерті архієпископа Київського Саватія (Козко), на Соборі РПСЦ він був обраний керуючим Київської і всієї України єпархії.

Враховуючи те, що перед обранням архієпископ Никодим проживав на Вінниччині та служив настоятелем релігійної громади РПСЦ в м. Жмеринці, місцезнаходження Київської і всієї України єпархії перенесено до м. Вінниці.

При обміні думками учасники зустрічі зазначили, що протягом тривалого часу старообрядницька церква залишається стабільною. Діє тринадцять релігійних громад, яких обслуговують три священики РПСЦ за місцем проживання.

Учасники зустрічі також оглянули будівництво кафедрального Собору Святого Духа РСПЦ, який споруджується по вул. Брацлавській м. Вінниці. Будівництво триває понад 10 років.